RSS

Novice

27. septembra bo prvi žur v seriji techno Kurzschluss dogodkov v letošnjem letu pripadel svetovno priznanemu didžeju Borisu Brejchi. Čeprav je dogodek že razprodan, imamo v sodelovanju z Addiko Bank d. d. na voljo še nekaj vstopnic. Kako do njih, preberi tukaj.
Prvič v Sloveniji z novim albumom Glava -četrtek, 22. avgust 2019
Srbska zasedba S.A.R.S. z vsakim svojim nastopom upravičuje sloves enega bolj iskanih avtorskih bendov na področju nekdanje Jugoslavije. Tako je bilo tudi v začetku avgusta v hrvaškem Labinu, kjer so nastopili v sklopu dogodka Labin Art Republika. Iz prve roke smo izvedeli, da za nastop v v Kurzschlussu 24. novembra pripravljajo veliko presenečenje. Kakšno, lahko preberete v intervjuju tukaj.
5 minut z Róisín Murphy -torek, 13. avgust 2019
Elektro-pop diva Róisín Murphy si je pred nastopom na Summer Music Festivalu v Rovinju vzela nekaj minut tudi za nas. Zakaj je besedilo njene zadnje uspešnice Incapable dvignilo veliko prahu in kaj pripravlja za nastop v Kurzschlussu 26. septembra, si lahko preberete tukaj.
KURZSCHLUSS NAŠEL »FREEŠNE« TALENTE -četrtek, 11. julij 2019
V sodelovanju s freeŠn, študentskim natečajem kreativnega komuniciranja, smo marca izvedli DJ natečaj, kjer si je zmagovalec Irwan A. Kasman s svojim miksom prislužil mesto na odru Kurzschlussa in bo nastopil na enem izmed prihodnjih dogodkov.
Tim Urbanya nas s svojim seti razveseljuje že več kot petnajst let. Didžej, producent, voditelj radijske oddaje in strastni privrženec elektronske glasbe je stari znanec Kurzschlussove publike, v intervjuju pa bomo izvedeli nekaj o njegovih začetkih, pogledih na svet elektronike in poklicu didžejanja.
Vsi, ki ste žurali z nami, veste o čem govorimo. Vsi ki niste, pa lahko sedaj prisluhnete njegovemu setu s Kurzschlussove Rooftop edicije.
Sezona Rooftop zabav uspešno odprta -ponedeljek, 10. junij 2019
Poletje je v Ljubljano prišlo ravno pravi čas, saj je bilo 20. nadstropje hotela InterContinental prvi petek v juniju prizorišče najbolj vroče zabave nad mestom!
7 didžejk, ki jih morate poznati -četrtek, 06. junij 2019
Niso le moški tisti, ki kraljujejo vrhovom lestvic elektronske glasbe. Bili bi presenečeni, koliko predstavnic nežnejšega spola zna glasbo 'zavrteti' veliko bolje kot njeni moški stanovski kolegi. V zadnjih letih je tako svoj pečat v elektronski produkciji pustilo kar nekaj didžejk svetovnega slovesa.
10 ŽURERSKIH ZAPOVEDI -torek, 30. april 2019
Naši najljubši žurerji in žurerke! Že poznate recepturo za nepozabno in brezskrbno žuranje? Ne? Kurzschluss je za vas pripravil vse ravno dovolj zasoljene »DO-s« in popoprane »DON'T-s« žuranja, katere si zapišite za uho in naj vas v praksi spremljajo na tem ali onem partyju.
Z glasbenimi spomini do dobrega počutja in pozitivne naravnanosti. S seti Jorisa Voorna, Damirja Hoffmana in Dejana Delana se lahko kratkočasite do trenutka, ko se nam zopet pridružite na plesišču.