Experience

13. Mar TRAP OSVAJA SLOVENIJO!

Tudi, če ne poznaš trap glasbe, si jo verjetno že slišal. Future, Migos, Gucci Mane, Fetty Wap, 2 Chainz so ameriški izvajalci, ki v tem žanru ne poznajo konkurence. Veja hip hopa, ki je v zadnjih nekaj letih zavladala glasbenim lestvicam po vsem svetu, ima močno bazo privržencev tudi v državah bivše Jugoslavije. Jala BratMiliBuba Corelli in Coby so imena, ki trenutno v regiji veljajo za najbolj priljubljene trap izvajalce, med predstavnicami nežnejšega spola pa je nesporna kraljica Senidah. Ljubljančanka, ki je svojo kariero začela kot pevka skupine Muff, je v zadnjih dveh letih prodrla na sceno tudi kot samostojna izvajalka. Prepoznavna po svoji edinstveni odrski prezenci, se Senidah žanrsko sicer ne omejuje, v svoje skladbe suvereno prepleta elemente R&B, elektronske, soul ter indie glasbe, trap pa je tisti, ki jo je postavil na mednarodni glasbeni zemljevid. V Beogradu je na podelitvi nagrad MAC (Music Awards Ceremony), ki jih občinstvo in komisija podeljujeta najbolj priljubljenim zvezdam v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Sloveniji in na Hrvaškem, prejela kar dve prestižni priznanji - slavila je v kategoriji za najboljšo trap skladbo (Mišići), okronana pa je bila tudi za najboljšo izvajalko na Balkanu v preteklem letu.

Več deset milijonov ogledov njenih singlov na Youtubeu, kot so SlađanaMišići in Belo, je dokaz, da njena zvezda še dolgo ne bo zašla. Prižigajo jo tisoči oboževalcev, ki so jo decembra lani pozdravili v Kurzschlussu na njenem prvem samostojnem koncertu v Sloveniji. Mogoče pa je ključ do njihovega uspeha prav v povezovanju in ne tekmovanju. Namreč Senidah je pri projektu Cypher leta 2018

sodelovala z enim od najmočnejših domačih trap kolektivov Guapo Gang, katerega člani Peter Frankl (50 Franks), Benjamin Krnetić, Anže Kacafura, Žiga Radulj (ZaHan$olo), Miha Jakoljević (Miha Mih), Filip Đurić (Mili Khumara), Juca Bonaca in Dino Nuhanović v različnih kombinacijah sestavljajo skupine AMN, Atlas Erotika ter Smrt boga in otrok.

Tudi letošnji Kurzschluss ne bo minil brez trap vložkov. Katerih točno, naj zaenkrat ostane še skrivnost. Si pa s klikom na spodnje komade zagotovo pričaraš utrinke iz decembrskega večera, ki sta ga zaznamovala Senidah in zasedba Atlas Erotika. Naj ti naš izbor trap poslastic služi kot razlog za ples, še posebej sedaj, ko si svoj žur lahko prirediš le sredi dnevne sobe. 

Foto: Žiga Kalan

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov