Experience

15. Nov PESEM “VERUJ MI” ZASEDBE S.A.R.S ZAŽIVELA TUDI V VIDEO PODOBI

 Srbska alternativna zasedba S.A.R.S. se s svojimi etno ritmi, v katere vpleta primesi pop rocka, reggaea, bluesa, jazza in hip hopa, po treh letih vrača v Kurzschluss. Oder bo za njih ogrela slovenska indie rock zasedba MRFY.

Vstopnice lahko dobite tukaj: KUPI VSTOPNICE

Pesem so radijske postaje v Srbiji, pa tudi Bosni in na Hrvaškem vzele za svojo in znašla se je na samem vrhu številnih glasbenih lestvic. “Pesem je v enem letu postala velik hit in publika jo poje z nami na koncertih, zato smo se odločili, da posnamemo še spot, ki bo na najlepši način prenesel osnovno sporočilo pesmi – potrebna nam je samo iskrena ljubezen in v primerjavi z njo so vse stvari nepomembne. Videospot je delo ameriškega režiserja Marka Nava, posnet je povsem po njegovi ideji. V spotu se tako ne pojavimo člani skupine, ampak smo prepustili, da to ljubezensko zgodbo povedo tisti, ki jo tudi najbolj iskreno izražajo, to so otroci. In mali igralci so se odlično odrezali,” pravi pevec Žarko Kovačević – Žare in dodaja, da je on napisal glasbo za pesem, za besedilo pa je poleg njega zaslužen še njegov brat Dragan. “Ta pesem je, tako kot tudi celoten novi album “Glava”, rezultat timskega dela celotne skupine, ki vsaki pesmi daje končno obliko. Veliko je pri tem pomagal tudi nekdanji trobentač in saksofonist Petar Milanović, ki je tudi producent novega albuma. Skupina načrtuje ekranizacijo še nekaterih pesmi z novega albuma. Nam je najpomembnejše, da so pesmi dobre, spot je tu le da začini celotno zgodbo” pravi Žare.

Na sedmem studijskem albumu “Glava” se poleg treh že slišanih singlov “Živim na Balkanu”, “Teško je” i “Ljubav umire” nahaja še osem novih pesmi, ki jih bomo prvič slišali prav na ljubljanskem koncertu Kurzschluss 24. novembra. Pesmi, ki odražajo trenutna razmišljanja in turbulentna čustvena stanja, skozi katera so se prebijali v zadnjem obdobju. Poleg ljubezni se v pesmih dotikajo predvsem socialno angažiranih tematik. Album trenutno lahko slišimo na YouTube kanalu skupine S.A.R.S.

Skupina S.A.R.S. je že nekaj let neprekosljiva regionalna koncertna atrakcija in ena od vodilnih srbskih skupin po številu nastopov v Evropi, tako na festivalih kot na samostojnih koncertih. Zelo so popularni na celotnem prostoru bivše Jugoslavije, slovenska publika jih je vzela takorekoč za svoje. “Veruj mi” se bo zagotovo vpisala med njihove številne hite preteklh let, kot so “Buđav lebac”, “Perspektiva” i “Lutka”.

Foto: osebni arhiv

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov