Experience

21. May KURZSCHLUSS 2020 - POVEZANOST S SKUPNOSTJO NAM JE IZREDNO POMEMBNA

Dvorana Kocka na Gospodarskem razstavišču je v lanskem letu gostila več kot 45 tisoč ljubiteljev elektronskih ritmov, svojo dozo rocka, hip hopa, trapa in reggaea pa so dobili tudi tisti, ki so se udeležili koncertnih LIVE! dogodkov.

Ostajate zvesti žanrski opredelitvi ali se obetajo spremembe tudi na tem področju?

Ostajamo festivalski, torej pokrivamo različne žanre, ampak v obsegu in frekvenci, ki nam jo dovoljuje trg. Ker je Slovenija po volumnu, v primerjavi z drugimi državami, v svetu ‘entertainmenta’, izredno majhna, si vseh žanrov in izvajalcev, ki manjše države redko vključujejo v svoje turneje, žal ne moremo privoščiti. Trudimo se celostno pokrivati žanr elektronike, kjer je seveda želja, da poleg housea in techna, v prihodnosti ponudimo tudi širši razpon podžanrov, ki so vedno bolj priljubljeni med mlajšo publiko. Pokrivamo tudi koncertno linijo, ki vključuje pop, trap, hip hop pa tudi rock.

Ali prihajajo na dogodke tudi tujci?

Seveda. Z vsakim letom beležimo vedno več obiskovalcev iz tujine, predvsem Italije in Hrvaške. Ljubitelji elektronskih dogodkov so zelo pripadni določenim izvajalcem, zato so zanje pripravljeni priti tudi iz več sto kilometrov oddaljenih krajev. 

Lansko leto ste ponujali dogajanje tudi na drugem odru, kjer so svojo priložnost dobili lokalni in mlajši artisti. Bo tako tudi v novi sezoni?

Povezanost s skupnostjo nam je izredno pomembna, zato želimo tudi mlajšim izvajalcem iz regije, ki si na glasbenem zemljevidu še rišejo svojo pravo pot, ponuditi priložnost za nastop na velikem odru pred večjo publiko. Z njimi si želimo vzpostaviti tesnejše odnose, saj bomo na dolgi rok lažje soustvarjali vsebino, podpirali mlade talente in se fokusirali tudi na izobraževalni del glasbenega področja. Naša publika namreč zahteva veliko več kot samo žur do jutranjih ur. Obiskovalci, ki se vsako leto znova vračajo v Kurzschluss, dobro poznajo izvajalce, njihovo diskografijo, ozadje in kariero. Obenem želimo na ta način vzgajati tudi mlajšo generacijo, ki šele vstopa na družabno sceno.

Daljši intervju z Ulo Spindler, ki je bil objavljen na spletni strani Svet kapitala, si lahko preberete TUKAJ

Poleg glavnih zvezd večera so Kurzschluss sezono s svojimi nastopi obogatili številni mladi talenti, ki so bodisi na glavnem ali drugem odru navduševali množico. Brez izvajalcev, ki si svojo pot do zvezd še utirajo, Kurzschluss doživetja ne bi bila enaka, zato je edino prav, da tudi njim pripišemo zasluge za eno najbolj uspešnih sezon v zadnjih sedmih letih. Kdo ve, mogoče pa bodo nekateri že v bližnji prihodnosti kraljevali na našem velikem odru. Nekaj tistih, ki so v sezoni 2019 pred takšno množico stali prvič, predstavljamo spodaj:

1. Neomi 

Slovenska zasedba Neomi je poskrbela za vzdušje prvega koncertnega dogodka z irsko elektro- pop divo Róisín Murphy.“Človek je resnično vznemirjen, če igra pred nekom takim. Res cenimo to priložnost,” nam je po nastopu zaupala pevka Saša Vipotnik. 

2. MRFY 

Štiričlanska indie rock zasedba MRFY iz Novega mesta je ogrela publiko, preden je oder zavzela srbska alternativna zasedba S.A.R.S. in tako dopolnila njihovo glasbeno fuzijo. 

3. Joker Out 

Oder pred legendarnimi rokerji zasedbe Bajaga i Instruktori je zatresel ljubljanski bend Joker Out. Pet mladih glasbenikov ustvarja svojevrstno, “shagadelic” rock glasbo, ki bi jo radi predstavili publiki po vsej državi.

4. Atlas Erotika 

Atlas Erotika, skupina treh producentov (Cazzafura, MihaMih in Diiinzo), je z ljubeznijo do trap, r’n’b in soul glasbe dvignila vzdušje pred največjim samostojnim koncertom karizmatične Senidah v Sloveniji.

5. Wookie Woo

Glitterbox z Rogerjem Sanchezom, Melvom Baptistom in The Shapeshifters na čelu so skupaj ustvarili večer dekadence in plesne ekstravagance, plesno ekstazo na drugem odru pa so pričarali Lucca Loggia, Rudeey, SIBBJAG b2b Ted Funke, Deyco in Wookie Woo. Vzgojen ob glasbi se je Črt Koprivnikar (Wookie Woo) po mladostniškem eksperimentiranju z različnimi zvrstmi in nekaj glasbenimi instrumenti leta 2007 zaljubil v elektronsko glasbo, leto kasneje kupil svojo prvo opremo in tako se je začela njegova DJ kariera.

6. Suano

Poleg Umeka so techno decembra na glavnem odru servirali še Reinier Zonneveld, Matt Sassari, Veztax, Erik Gross in Damir Hoffman, vibracije do poznih jutranjih ur so vzdrževali tudi na drugem odru, kjer so se za mešalko izmenjali Suano, Ian Carlast, Glia in Luxia. Ljubljančan Suad Murič, poznan kot Suano, se je na sceno leta 2012 prebil z unikatnim slogom mešanja vseh vrst house glasbe, od progresivnega do melodičnega pa vse do najbolj predvajanega tech housa, po katerem je med publiko najbolj priljubljen.

7. Adonov

Kurzschluss manijo je na razprodanem dogodku zakuhal kralj high- tech minimala Boris Brejcha. Nič kaj manj divje pa ni bilo na drugem odru, kjer so svoje mesto za mešalko našli Adonov, JONA, Dom3n, Mumyyn in Wide Dimension. Adi Krasnič (Adonov) je sinonim za energijo, ki se sprošča v njegovih setih, prežetih z močnimi basi in vokali ter neusahljivo strastjo do glasbe.

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov