Experience

06. Jun 7 DIDŽEJK, KI JIH MORATE POZNATI

Vzpon žensk v elektrosceno, kjer so desetletja prevladovali moški, sunkovito narašča. Od legendarne Annie Nightingale pa vse do novih generacij, ki v tovrstno sceno prinašajo svežino ter s svojo prisotnostjo spodbujajajo nove ustvarjalke k bolj aktivni participaciji v elektronski glasbi. Zavzemanje za ustvarjanje ter izvajanje kvalitetne elektronske glasbe, ki jo bogati vsebina, je temelj za napredek.

Amelie Lens

Leta 1990 rojena Belgijka Amelie Lens je s svetlobno hitrostjo osvojila elektronsko sceno in se z organizacijo svojih dogodkov, poimenovanih Exhale, zasidrala v sam vrh techno scene. Njena zavzetost, trdo delo in želja po dominaciji svetovnih plesišč so odličen recept za nepozabno noč. Odbita Amelie Lens, ki s svojo posebno glasbo in uporabo tolkal minimalističnega značaja ustvarja nore techno komade, je poznana po vzdevku kraljica techno glasbe, številni pa ji napovedujejo daljšo in uspešnejšo kariero od legendarnega techno didžeja Carla Coxa.

Ljubljenka Kurzschlussa pa je lansko leto zavzela oder tudi pri nas ter dodobra ogrela množico!

Nina Kraviz

Zobozdravnica, producentka, pevka in didžejka ruskih korenin, rojena leta 1981 zvesto prisega na surove nepopolne zvočne kombinacije. Zase pravi, da ji ni všeč glasba, ki nima nobenega značaja. To je tisto, kar jo naredi edinstveno in zanimivo. Leta 2012 je izdala svoj prvenec in leta 2014 svojo znamko, ki jo je poimenovala »трип«. Pred kratkim je zasedla oder na festivalu Detroit’s Movement, kjer je imela možnost igrati »headlining set«.

Peggy Gou

Peggy Gou, rojena 1990, je korejska umetnica (glasbenica, fashionista), ki živi v Berlinu. Njen okus za glasbo je ekspanziven. Njeni seti so zagotovljena kinetična kombinacija techna, housa in abstraktnih kompozicij. Nastopa z velikimi imeni, kot so Moodymann, The Black Madonna, Jackmaster in DJ Koze. Njena prihodnost kot didžejka, producentka in glasbenica je svetla. Lansko leto jo je Redbull vzel pod svoje okrilje in ji omogočil vzleteti!

Ida Engberg

Je didžejka na švedski klubski sceni, rojena leta 1984. Svojo kariero je začela z zgodnjimi 18 leti, in sicer v najbolj znanem klubu na Švedskem. Za tem je sledil velik vzpon glasbenice. Začela je sodelovati z imeni, kot so Roger Sanchez, Sebastian Ingrosso, Eric Pryzd. Veliko njenih izdaj je moč najti pod založbama Drumcode in Truesoul. Prvi singel, ki ga je izdala skupaj z islandsko pevko Björk, je Disco Volante. Pesem je bila poleti 2007 med uspešnejšimi techno komadi na Nizozemskem, v Belgiji in Nemčiji.

Charlotte de Witte

Belgijska umetnica, rojena leta 1992, je ena izmed najmlajših, a najuspešnejših ženskih didžejk. Pri njenih letih bi pričakovali, da je kot brucka šele vstopila v mogočno sceno techno glasbe, vendar ni tako. V zadnjih 12 mesecih se ji je uspelo uvrstiti na najpomembnejše festivale na svetu: Awakenings, Junction2, Tomorrowland, Boiler Room, Printworks. Izdala je že več kot 8 setov in nastopala ob didžejih svetovnega kova. Njen slog je monolitski. Uporablja nenavadne ritme in ustvarja komično atmosfero.

Alison Wonderland

Avstralka po rodu, rojena 1986, se je z glasbo začela ukvarjati že v mladih letih. Klasično usposobljena violočenlistka in kasneje bas kitaristka Indie skupine nadaljuje glasbeno kalvarijo v elektronskih vodah. Je producentka, pevka in didžejka. Njen prvenec je album Run, s katerim je dosegla vrh glasbene lestvice Dance / Electronic Albums. Njen najbolj uspešen singel z albuma »I Want U« je na SoundCloudu zbral več kot tri milijone ogledov in nekaj čez 6 milijonov na Spotifyju. Je ena izmed najbolj plačanih ženskih didžejk v zgodovini festivala Coachella, kjer je nastopila lansko leto in impresionirala množico.

Nicole Moudaber

Okronana kraljica techna je pri svojih 42 letih vse, kar si njene mlajše popotnice želijo. Je mentorica, producentka, radijska osebnost, promotorka dogodkov, založnica in didžejka. Svojo kariero je začela v Libanonu, še preden se je preselila v London, kjer se je tudi ustalila. Moudaber se je predstavila na najbolj uspešnih platformah Billboard, The New York Times, CNN, Mixmag,… Poleg Armina Van Buurena, Nila Rodgersa, Peta Tonga in drugih je pomembna ženska ambasadorka elektronske glasbe (AFEM). Je večkratna nominiranka didžej nagrad in Dance Music nagrad, kjer je zmagala dvakrat. Leta 2016 je zmagala za najboljšo online glasbeno oddajo. Vsestranska umetnica, ki je lahko brez slabe vesti mentorica in idol mlajšim v tej branži!

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov