Experience

07. Jan 25-LETKA UMEKOVEGA USTVARJANJA

Na zimski solsticij je Umek na razprodanem žuru v Kurzschlussu obeležil 25 let ustvarjanja. Ob jubileju so mu med drugim čestitali tudi najbolj uspešen techno izvajalec na svetu, Carl Cox, Katarina Čas in Magnifico. Posebno zahvalo za svoje dosežke in promocijo Slovenije v svetu je prejel tudi s strani predsednika Boruta Pahorja.

Na odru se mu je v deseturnem partyju pridružilo 12 didžejev, s katerimi je v svoji karieri sodeloval. Večer se je začel s house glasbo, nadaljeval z astro diskom in stopnjeval s technom, ki je razplesal več kot tritisočglavo množico. 

Umek je z Mike Valetom in Sharkastique Tunes didžeji pričakal svoje oboževalce takoj za tem, ko so vstopili na glavno prizorišče. S house ritmi so razplesali zgodnje goste in osvetlili obdobje, ko se je Umek z elektroniko šele dobro spoznaval. Konec devetdesetih je Umek z didžeji Dojaja, Alexom Longom in Bizzy-jem kraljeval na plesiščih po Sloveniji in bližnji okolici. Njihov skupen set je dal poklon retro obdobju in Umekovi veliki ljubezni do tega žanra.

 Schocker D, Hoffman, Veztax in Beltek so zakurili pod petami večtisočglavi plešoči množici. »Back 2 back« set s prijatelji, s katerimi je soustvarjal zlato tehno ero v Sloveniji in širše, je spomnil na čase, ko je elektronika prodrla iz alternativnih v mainstream vode. 

Presenečenje večera so bila video voščila predsednika države Boruta Pahorja, legende techno glasbe Carla Coxa, Magnifica, Siddharte in Katarine Čas.

‘‘Fotr’’ je nato prevzel vajeti za mešalno mizo in obiskovalcem, tokrat solo, dvignil temperaturo skoraj do vrelišča. V dvournem setu ni manjkalo uspešnic kot sta Posing As Me, Gatex in super energije. Celo noč so ga spremljali številni prijatelji, ki so z njim plesali na odru.

Marko Nastić in Dejan Milićević sta po uvodu, ki sta ga mojstrsko speljala z Umekom, prevzela oder in obiskovalce brez usmiljenja popeljala na še zadnjo plesno potovanje najbolj vztrajnih do zgodnjih jutranjih ur.

 Za darilo je Umek od ekipe Kurzschluss dobil unikatne športne copate, ki ga bodo spominjale na praznovanje 25-letke na vsakem koraku.

 Foto: David Filipović

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov