Experience

30. Apr 10 ŽURERSKIH ZAPOVEDI

1) VERUJ V DIDŽEJA 

Skrbi na OFF, žuranje na ON! Obuj svoje plesne čeveljce in se prepusti, da te didžej z vsemi svojimi glasbenimi mojstrovinami razpleše do zgodnjih jutranjih ur.

P.S. Slabo voljo in seznam glasbenih želja raje pusti doma! 😉

2) IMEJ RAD/-A SVOJA UŠESA

»Kaj prav’š?! Čist' n’č te ne sliš’m!« Naj bo glasba še tako dobra, poskrbi, da boš tudi dan po žuru dobro slišal. Na obe ušesi. Ravni zvoka na prireditvah lahko dosežejo 115+ decibelov, kar lahko že v nekaj sekundah povzroči škodo, zato se izogibaj plesanju v bližini zvočnikov, če pa se že znajdeš v bližini le-teh, uporabi čepke za ušesa. 

3) POMAGAJ DRUGIM

Vedno bodi pripravljen pomagati so-žurerju, ki je najsi pogledal pregloboko v kozarec, se spotaknil med izvajanjem svojega najljubšega plesnega move-a ali izgubil telefon na stranišču. (Mogoče bodo vloge na naslednjem žuru obrnjene.)

4) PAZI NASE 

Izogibaj se vsesplošnim prepirom, prekomernemu konzumiranju raznih substanc in ljudem, ki so zjutraj vstali z levo nogo in ti hočejo uničiti užitek ob najljubšem komadu.

Imej se dovolj rad, da znaš stvarem reči NE, ko jih nočeš.

5) NE VOZI POD VPLIVOM, ČESARKOLI

Ni brezveze, če se dober party konča tragično zaradi vožnje pod vplivom tega ali onega (no, ali pa tistega)? Raje prosi prijatelja, ki je žural s trezno glavo, naj te zapelje domov ali pa si naroči taxi in večer zaključi popolnoma brezskrbno.

6) PRI SEKSU VEDNO UPORABI KONDOM

Naj bodo kondomi vedno pri roki, saj nikoli ne veš, kje te sreča čaka. 😊  ‘Cause you never know when you end up having more fun then planed…’ 

7) PAZI NA HIDRACIJO

Študija, ki so jo leta 2017 opravili na Univerzvi v Brightonu je pokazala, da med daljšim, intenzivnim plesanjem vsake pol ure porabimo več kot 300 kalorij. To je enako (ali pa celo presega!) količino energije , ki jo pokurimo med lažjim tekom ali plavanjem. Pa tudi med bolj umirjenim plesom naše telo porabi približno enako število kalorij kot med kolesarjenjem. Skratka, pazite na ustrezno hidracijo. (S-)pijte veliko vode – pred, med in po plesanju ter si vzemite čas za zadosten počitek.

8) ZMERNOST JE LEPA ČEDNOST

Vse dobro je v prevelikih količinah slabo. Naj bo to tvoje vodilo tako pri pitju, kot pri plesu. Poslušaj svoje telo. Če ti sporoča, da je bil prejšnji kozarček žganja sicer odličen, ampak bi se mu za manj cik-cak-ajoče gibanje po klubu prilegel kozarec vode ali dva, mu ustrezi.

9) ČIMVEČ PLEŠI 

Pleši, kot da ti gori pod nogami. Pleši, kot da te nihče ne gleda. Pleši, kot da jutri ne obstaja (obenem pa upoštevaj 7. in 8. zapoved 😉). 

10) JEJ, SPI, REJVAJ

Naše telo za vzdrževanje svoje homeostaze potrebuje ustrezno prehrano, vadbo in počitek, zato poskrbite, da se boste dobro (in zdravo) najedli ter dovolj naspali pred in po dogodku.

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov