Experience

10 Nov

SODELUJ V KAMPANJI #PUSHTHEMUSICFORWARD IN PODPRI IZVAJALCE!

Ker smo morali v letošnjem letu zaradi posledic koronavirusa odpovedati vse načrtovane glasbene dogodke, smo startali s kampanjo #PushTheMusicForward, v okviru katere lahko svoje najljubše izvajalce podprete s poljubnim zneskom. Prve tematske mikse so že objavili Ian Sound, Erik Gross in R. Bade. Kliknite in poslušajte, kaj so za vse, ki tudi doma ne zdržite brez glasbenih doživetij, pripravili mladi slovenski didžeji.

Preberi več
31. Jul

POZNAVALCI NAPOVEDUJEJO: “VSI ŽE KOMAJ ČAKAMO, DA SE VRNEMO NA PRAVA PRIZORIŠČA”

Letošnje leto je bilo vse prej kot običajno, saj ni industrije, ki se je kriza zaradi koronavirusa ne bi dotaknila. Tudi družabno življenje je daleč od ustaljenih tirnic, kljub vsemu pa slovenski izvajalci, didžeji in glasbeniki ostajajo optimistični. Svoj vpogled v trenutno stanje in razvoj dogajanja sta z nami delila Uroš Umek in Miha Guštin - Gušti.

Preberi več
21. May

KURZSCHLUSS 2020 - POVEZANOST S SKUPNOSTJO NAM JE IZREDNO POMEMBNA

Dogodki, srečanja, zabave in družabno življenje so v letošnjem letu dobili popolnoma nove virtualne razsežnosti. Ula Spindler, soustanoviteljica Kurzschlussa in direktorica Black Pony Entertainment Group poudarja pomembnost velikega in pozitivnega odziva, vseeno pa upa, da bo postopno sproščanje ukrepov omogočilo uresničevanje njihovega poslanstva – zabavati ljudi tudi v živo.

Preberi več
05. May

INICIATIVA #ŽURAMDOMA OMOGOČILA VARNO DRUŽENJE NA DALJAVO

Z virtualnimi zabavami v okviru iniciative #ŽURAMDOMA smo v času (samo)izolacije omogočili odgovoren in varen način druženja na daljavo. Za mešalko se je izmenjalo sedem priznanih slovenskih didžejev, ki so na Facebook strani Kurzschluss s svojimi techno in house vibracijami v sedmih tednih dosegli več kot pol milijona ljubiteljev elektronike.

Preberi več
13. Mar

TRAP OSVAJA SLOVENIJO!

Rime, ki prenesejo ulično življenje v besedila in zvoki, ki te v trenutku zasvojijo, so prepoznavni elementi mladega žanra, katerega temelje so postavili slavni hip hoperji v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA. V tem žanru pa na Balkanu mejnike postavljajo tudi slovenski izvajalci, ki jih predstavljamo v članku.

Preberi več
06. Feb

ZA VSE TECHNO FRIKE IN FRIKICE

Si bil v lani na kakšnem izmed naših techno dogodkov? Če si pravi techno frik, naj te spodnji seti popeljejo na popotovanje skozi čas, spomini ostajajo, nova Kurzschluss doživetja pa so že v nastajanju.

Preberi več
04. Feb

UŽIVAJ V KURZSCHLUSS DOŽIVETJIH TUDI IZVEN SEZONE

Čeprav je Kurzschluss ekipa uspešno zaključila lansko edicijo elektronskih dogodkov in si privoščila nekaj oddiha, pa to ne pomeni, da smo popolnoma pozabili na naše pleme. Da bo čas do novih Kurzschluss doživetij minil veliko hitreje, pritisni play na spodnjih setih in se prepusti pravi house izkušnji.

Preberi več
15. Jan

TECHNO ODISEJADA Z UMEKOM

Zadnja edicija dogodkov v letu 2019 je zopet ponudila bogat izbor eminentnih imen, ki so se izmenjali za mešalnim pultom. V petek je svojo techno odisejado izpeljal Umek, “fotr” slovenske elektronike je praznično vzdušje, kot se za december spodobi, začinil s svežim zvokom.

Preberi več
15. Jan

BAJAGA I INSTRUKTORI ZATRESLI KURZSCHLUSS

Bajaga i Instruktori v svojem mega hitu Muzika na struju pojejo o elektriki, nič manj naelektreno pa ni bilo tudi ozračje na njihovem koncertu v Kurzschlussu, kjer so odprli decembrsko edicijo dogodkov in poleg legendarne uspešnice oder zatresli z vsemi največjimi skladbami iz svojega bogatega glasbenega opusa, ki že več kot tri desetletja oboževalce navdajajo z nostalgijo.

Preberi več
15. Jan

S.A.R.S. V KURZSCHLUSSU PREMIERNO Z ALBUMOM GLAVA

Srbska zasedba S.A.R.S. se je v Kurzschluss vrnila po treh letih, tokrat v razširjeni postavi. Svoj nastop so nadgradili s tremi glasbeniki, ki so, kot obljubljeno, skupaj pričarali pravo glasbeno poslastico, v kateri je množica uživala na nedeljski večer, prežet z melodično fuzijo pop rocka, reggaea, bluesa, jazza in hip hopa ter etno pridiha.

Preberi več
15. Jan

PLESNA EKSTAZA Z ROGERJEM SANCHEZOM IN GLITTERBOXOM

Decembra je sobotna house ekstravaganca pripadla Rogerju Sanchezu, dobitnik prestižne nagrade Grammy Award je skupaj s plesalci Glitterboxa v soju bleščic pričaral pravo plesno ekstravaganco diska 21. stoletja.

Preberi več
15. Jan

EPSKE RAZSEŽNOSTI ERICKA MORILLA V KURZSCHLUSSU

Očitno je v letošnji sezoni Kurzschluss zabav nekaj v zraku, da didžeji svetovnega formata odra kar ne morejo zapustiti. Potem, ko je nemški kralj high tech minimala Boris Brejcha septembra svoj nastop zaključil z enournim podaljškom, je tudi Erick Morillo upravičil svoj sloves neustavljivega party mojstra in house cukrčke novembra prav tako serviral uro dlje.

Preberi več
15. Jan

VALENTINO KANZYANI OSTAJA TECHNO KRALJ VINILK

Da upravičeno nosi naziv veliki mag techna, je Valentino Kanzyani dokazal na petkovem Kurzschlussu, kjer je odprl novembrsko edicijo žanrsko raznovrstnih dogodkov. Svoj neuničljiv status je z “oldies goldies” setom Rock the Discotheque! utrdil pred polno dvorano Kocka na Gospodarskem razstavišču, ki se je pod njegovimi vibracijami tresla več kot tri ure.

Preberi več
15. Jan

BORIS BREJCHA, OBLEČEN V SLOVENSKO ZASTAVO, PODALJŠAL SET IN NAVDUŠIL

Da so bile vstopnice razprodane le nekaj dni po najavi dogodka, je bil dober pokazatelj, da se nam v Ljubljani obeta prava Kurzschluss manija. Ko je 27. septembra na oder stopil kralj high- tech minimala Boris Brejcha, ni bilo nobenega dvoma več. Svetovno priznani didžej, ki je na elektronskih festivalih Tomorrowland, Sonus, Time Warp in Exit v plesno ekstazo spravil več deset tisoč ljudi, tudi slovenskih oboževalcev ni pustil ravnodušnih.

Preberi več
15. Jan

SENIDAH S SVOJO ‘SLAĐANO’ RAZVNELA KURZSCHLUSS

Zadnja nedelja pred Božičemje bila vse prej kot običajna, tako za pevko Senidah, kot tudi vse njene goreče oboževalce, ki so se v Kurzschlussu udeležili njenega prvega in največjega samostojnega koncerta v Sloveniji. Ta je minil v znamenju mega uspešnic, ki na portalu Youtube dosegajo več kot 40 milijonov ogledov, zato ni čudno, da jih je skupaj s Senidah v en glas pela cela dvorana.

Preberi več
14. Jan

RÓISÍN MURPHY ODPRLA SEZONO KURZSCHLUSS 2019

Da je elektro- pop diva Róisín Murphy resnično irska kraljica avantgarde, je dokazala 26. septembra na koncertu, s katerim je odprla novo sezono pop- up kluba Kurzschluss. Bolečinam navkljub je svoj nastop izpeljala, kot se za zvezdnico njenega kova spodobi.

Preberi več
18. Dec

10 MINUT S SENIDAH

Kurzschluss predstavlja ekskluzivni intervju z regijsko senzacijo Senidah - desetminutni pogovor, ki ga je glasbenica sama opisala kot enega najbolj iskrenih v karieri. Z njim začenjamo odštevanje do njenega največjega solo koncerta v Sloveniji do zdaj, ki se bo 22. decembra odvil na odru festivala Kurzschluss. Več si oglejte v priloženem intervjuju, kjer smo se s Senidah pogovarjali o njeni trmi in lenobi, zdravilnih učinkih njenega glasu, glasbenih začetkih ter marsičem drugem.

Preberi več
15. Nov

PESEM “VERUJ MI” ZASEDBE S.A.R.S ZAŽIVELA TUDI V VIDEO PODOBI

Avdio različica pesmi “Veruj mi” ima na portalu YouTube že skoraj 850 tisoč ogledov, danes pa je skupina S.A.R.S. na svojem kanalu predstavila še videospot za skladbo, ki se bo 24. novembra znašla tudi na repertoarju nedeljskega koncerta v Kurzshlussu.

Preberi več
18. Sep

ZADNJA PRILOŽNOST ZA NAKUP VSTOPNIC BORIS BREJCHA@KURZSCHLUSS

27. septembra bo prvi žur v seriji techno Kurzschluss dogodkov v letošnjem letu pripadel svetovno priznanemu didžeju Borisu Brejchi. Čeprav je dogodek že razprodan, imamo v sodelovanju z Addiko Bank d. d. na voljo še nekaj vstopnic. Kako do njih, preberi tukaj.

Preberi več
22. Aug

PRVIČ V SLOVENIJI Z NOVIM ALBUMOM GLAVA

Srbska zasedba S.A.R.S. z vsakim svojim nastopom upravičuje sloves enega bolj iskanih avtorskih bendov na področju nekdanje Jugoslavije. Tako je bilo tudi v začetku avgusta v hrvaškem Labinu, kjer so nastopili v sklopu dogodka Labin Art Republika. Iz prve roke smo izvedeli, da za nastop v v Kurzschlussu 24. novembra pripravljajo veliko presenečenje. Kakšno, lahko preberete v intervjuju tukaj.

Preberi več
13. Aug

5 MINUT Z RÓISÍN MURPHY

Elektro-pop diva Róisín Murphy si je pred nastopom na Summer Music Festivalu v Rovinju vzela nekaj minut tudi za nas. Zakaj je besedilo njene zadnje uspešnice Incapable dvignilo veliko prahu in kaj pripravlja za nastop v Kurzschlussu 26. septembra, si lahko preberete tukaj.

Preberi več
11. Jul

KURZSCHLUSS NAŠEL »FREEŠNE« TALENTE

V sodelovanju s freeŠn, študentskim natečajem kreativnega komuniciranja, smo marca izvedli DJ natečaj, kjer si je zmagovalec Irwan A. Kasman s svojim miksom prislužil mesto na odru Kurzschlussa in bo nastopil na enem izmed prihodnjih dogodkov.

Preberi več
09. Jul

TIM URBANYA NAS SPREMLJA ŽE OD NAŠIH ZAČETKOV

Tim Urbanya nas s svojim seti razveseljuje že več kot petnajst let. Didžej, producent, voditelj radijske oddaje in strastni privrženec elektronske glasbe je stari znanec Kurzschlussove publike, v intervjuju pa bomo izvedeli nekaj o njegovih začetkih, pogledih na svet elektronike in poklicu didžejanja.

Preberi več
14. Jun

MIKE VALE NAVDUŠIL @ KURZSCHLUSS ROOFTOP

Vsi, ki ste žurali z nami, veste o čem govorimo. Vsi ki niste, pa lahko sedaj prisluhnete njegovemu setu s Kurzschlussove Rooftop edicije.

Preberi več
10. Jun

SEZONA ROOFTOP ZABAV USPEŠNO ODPRTA

Poletje je v Ljubljano prišlo ravno pravi čas, saj je bilo 20. nadstropje hotela InterContinental prvi petek v juniju prizorišče najbolj vroče zabave nad mestom!

Preberi več
06. Jun

7 DIDŽEJK, KI JIH MORATE POZNATI

Niso le moški tisti, ki kraljujejo vrhovom lestvic elektronske glasbe. Bili bi presenečeni, koliko predstavnic nežnejšega spola zna glasbo 'zavrteti' veliko bolje kot njeni moški stanovski kolegi. V zadnjih letih je tako svoj pečat v elektronski produkciji pustilo kar nekaj didžejk svetovnega slovesa.

Preberi več
30. Apr

10 ŽURERSKIH ZAPOVEDI

Naši najljubši žurerji in žurerke! Že poznate recepturo za nepozabno in brezskrbno žuranje? Ne? Kurzschluss je za vas pripravil vse ravno dovolj zasoljene »DO-s« in popoprane »DON'T-s« žuranja, katere si zapišite za uho in naj vas v praksi spremljajo na tem ali onem partyju.

Preberi več
10. Apr

POGREŠAŠ KURZSCHLUSS? POZDRAVI PLESNI NEMIR Z GLASBO!

Z glasbenimi spomini do dobrega počutja in pozitivne naravnanosti. S seti Jorisa Voorna, Damirja Hoffmana in Dejana Delana se lahko kratkočasite do trenutka, ko se nam zopet pridružite na plesišču.

Preberi več
13. Mar

KURZSCHLUSS V ISKANJU FREEŠN-IH TALENTOV

Nova sezona – novi izzivi. V Kurzschlussu smo vedno na preži pri iskanju novih talentov. Če že čutiš pomlad in prebujanje kreativne žilice je zdaj odlična priložnost, da pokažeš svoj talent!

Preberi več
11. Feb

UMEK ODPRL NOVO SEZONO KURZSCHLUSSA

Umek in Dojaja sta spretno krmarila v svetu 129 BPM-jev Astrodisco zvoka, obiskovalce kluba navdušila in otvorila novo sezono elektro zabav v velikem slogu.

Preberi več
25. Jan

LOV NA UGODNE FESTIVALSKE VSTOPNICE ODPRT!

Zima je pravi čas, da si zagotovite svoje mesto na poletnih festivalih!

Preberi več
18. Jan

DJ DOJAJA (ŠE) VEDNO (BOLJ) DOGAJA

Dojaja aka Marjan Crnkovič o elektronski sceni pri nas in o Astronostalgic žuru v Kurzschlussu, kjer bo rolal z Umekom.

Preberi več
07. Jan

6. ROJSTNI DAN KURZSCHLUSSA

Upihnili smo 6. svečko z več kot dva tisoč zvestimi obiskovalci in s svetovno priznanim didžejem Todd Terryjem, The Shapeshifters ter odlično pevko Teni Tinks.

Preberi več
07. Jan

25-LETKA UMEKOVEGA USTVARJANJA

Didžej Umeku se je poklonil Carl Cox, predsednik Pahor in več kot 3000 fenov.

Preberi več
07. Jan

KURZSCHLUSS LIVE!

Hamo & Tribute 2 Love z gosti dokazali, da lubezen svet vrti

Preberi več
11. Dec

U NULO: INTERVJU S HAMOTOM

U NULO:Hamo je sedel z našim raperjem in odogovoril na par njegovih vprašanj. Kaj vse je povedal Emkeju o svojih začetkih, igranju kitare in ostalih svojih vrlinah si preberite tukaj.

Preberi več
27. Nov

U NULO: INTERVJU Z UMEKOM

U NULO: Umek si je v svojem natrpanem urniku odtrgal nekaj časa in sedel z našim radovednim Emkejem. Zanimalo ga je, kako uspeti na tem nivoju, kaj priporoča mladim in kaj so njegovi prelomni trenutki. Celoten intervju si lahko preberete tukaj.

Preberi več
16. Oct

PODARJAMO VIP ZA CELO EKIPO!

Vip vstopnice, boat in miza za 4 prijatelje na najboljšem žuru v mestu Kurzschluss jesenska doživetja se bodo tokrat pričela 26. oktobra. V Slovenijo prihaja belgijska zvezda elektronske scene Amelie Lens. Si jo želiš videti v živo? Ali še bolje – si jo želiš videti v živo skupaj s prijatelji in VIP tretmajem?

Preberi več
04. Oct

DJ UMEK O LJUBEZNI DO VINILA

Večina svetovno znanih Dj-jev se ponovno odloča vrteti glasbo iz CD-jev. Zakaj je temu tako in kakšna je vloga vinila danes, smo se pogovarjali s stebrom svetovne techno scene Dj Umek-om.

Preberi več
13. Sep

SRCE NAM BIJE ZA BEATS

Vzemi svojo omarico! Prvi v Sloveniji imamo za vas tudi omarice, kamor lahko s frendi zaklenete svoje jakne in "dragocenosti". Na vsakem žuru se v omaricah skrivajo tudi slušalke Beats! Bo tvoja polna?

Preberi več
13. Sep

PLAČILO S KARTICO MASTERCARD IN MAESTRO SE SPLAČA!

Ob tem pa še preskočiš vrsto! Kako?

Preberi več
13. Sep

LAHKO V KURZSCHLUSSU PRESKOČIŠ VRSTO?

Se da! Če plačaš z brezstično ali klasično plačilno kartico Mastercard ali Maestro. V tem primeru za plačevanje storitev ne potrebuješ Kurzschluss kartice, kar pomeni, da preskočiš vrsto pri polnilni postaji in greš lahko direkt za šank.

Preberi več

TRUE GOSSIP

Preverjene govorice za tiste, ki ste raje prvi kot prepozni. V njih premierno najavljamo dogodke, zapisujemo kode za nakup vstopnic po nizkih cenah in delimo ugodnosti za Kurzschluss skupnost.

Več o piškotkih
Kaj so piškotki?
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotki spletnega mesta kurzschluss.si

ime piškotka

namen

Čas piškotka

PODJETJE

_ga

Coincidental unique number is used to calculate the data on the number of visits on our website

2 leti

Google Analytics


Nastavitve piškotkov